Oще новини

Покана за участие в онлайн дебат Във връзка с изпълнението на проект „Нов разказ за Европа: внасяне на повече единение в Европе...
Проект: Нов разказ за Европа: внасяне на повече единение в Европейския съюз Период на изпълнение: Септември 2018 г. – Октомври 2019 г. Евроскептицизмът, демократичният д...
Финална конференция по проект в CIVILISC - Тирана, Албания На 14 септември 2018г. в Тирана се проведе заключителната конференция на проекта CIVILISC – Ин...
Финална конференция по проект Трафик на хора и отнемане на имущество На 28 юни 2018 се проведе финалната конференция по проекта Подобряване на разследването и конфискаци...

Покана за участие в онлайн дебат

23.11.2018

Във връзка с изпълнението на проект „Нов разказ за Европа: внасяне на повече единение в Европейския съюз“, финансиран по програма „Европа за гражданите“, фондация „РискМонитор“ и партньорите по проект от Румъния, Гърция и Германия организират интерактивен онлайн дебат относно европейските избори през 2019 г. и насочен към съществуващите предизвикателства в момента – евроскептицизъм, дефицит на демокрация, популизъм.

Евроскептицизмът, дефицитът на демокрация, популизмът и ниската избирателна активност засягат всички страни от ЕС. В целия Европейски съюз станахме свидетели на широки протести или форми на активно гражданство, като се започне от протестите за върховенство на закона в Румъния и България, скорошните анти-популизъм и про-ЕС демонстрации в Германия и движенията срещу режима на ограничения в Гърция. В този смисъл, имат ли място гражданските прояви в демократичните процеси и какво е бъдещето на ЕС?

Този и още много други въпроси ще бъдат обсъдени в интерактивен онлайн дебат, който ще се проведе в периода 20.01-28.02.2019 г.

Ако темите ви интересуват и желаете да изкажете своята гражданска позиция, моля заявете своето желание за участие на адрес: Фондация „РискМонитор“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ №56, София 1124; или на електронна поща: riskmonitorinfo@gmail.com, като за целта изпратите мотивационно писмо и автобиография.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

  1. Свободно владеене на английски език;
  2. Препоръчителна възраст между 18 и 35 години;

Забележка: От страна на фондация „РискМонитор“ ще бъдат формирани четири отбора дебатиращи, като всеки отбор ще се състои от по двама члена. Дебатът ще се проведе в рамките на 1 ден, който допълнително ще се уточни. За участието си в онлайн дебата всеки участник ще получи ваучер на стойност 100 лв. Представител на фондация „РискМонитор“ ще се свърже само с одобрените за участие кандидати.

Срок за изпращане на документи за участие: 25.12.2018 г.

 

                                  

 

                 

 

Проектът се финансира от Европейската комисия, Програма ЕВРОПА ЗА ГРАЖДАНИТЕ, Направление 2: Демократична ангажираност и гражданско участие.

 

Снимка rawpixel от Unsplash

Вашето мнение:
Коментари по темата: