Oще събития

Семинар: NARCOMAP 17 октября 2017 года в Центре культуры и дебатов «Красный дом» прошел семинар по новым...
Конфернция: България, Европейската комисия и Газпром На 1 юни, 2017 в хотел Sense в София се проведе конференция на тема "България, Европейската комисия ...
Дискусия : “Институции в секторите правосъдие и вътрешен ред – проблеми и перспективи” На 18 май (четвъртък) от 14.30 ч. в зала 20, първи корпус на НБУ, ще се проведе дискусия на тема &l...
Факторът "Тръмп"                          ...

Организирана престъпност и корупция: ключови съдебни дела

28.10.2010

На 2 ноември 2010 г. (вторник), от 10 часа в Конферентната зала на Съдебна палата ще бъдат представени резултатите от наблюдение на 18 дела от висок обществен интерес. В рамките на една година експертен екип на РискМонитор проследи дела, свързани с организираната престъпност и институционалната корупция в България. Събитието ще бъде открито от г-н Мартайн Елгерсма, временно изпълняващ длъжността посланик, Посолство на Кралство Нидерландия в България.

С изказвания ще участват още г-жа Екатерина Михайлова, Заместник-председатели на 41-ото Народно събрание и член на Комисията по правни въпроси, г-жа Ана Караиванова, директор на Инспектората към Висшия съдебен съвет, Меглена Кунева, бивш еврокомисар и адвокат Йонко Грозев, председател на Настоятелството на РискМонитор.

В рамките на събитието екипът на РискМонитор ще представи анализ на работата на органите на досъдебно производство и на съда по 18те дела и ще предложи мерки за преодоляване на трудностите пред установяване, доказване и наказване на престъпните дейци.

Събитието е част от проект, изпълнен с финансовата подкрепа на програма MATRA/KAP на Посолството на Кралство Нидерландия в България.

Прочетете целия доклад

Вашето мнение:
Коментари по темата: