Oще събития

Семинар: NARCOMAP 17 октября 2017 года в Центре культуры и дебатов «Красный дом» прошел семинар по новым...
Конфернция: България, Европейската комисия и Газпром На 1 юни, 2017 в хотел Sense в София се проведе конференция на тема "България, Европейската комисия ...
Дискусия : “Институции в секторите правосъдие и вътрешен ред – проблеми и перспективи” На 18 май (четвъртък) от 14.30 ч. в зала 20, първи корпус на НБУ, ще се проведе дискусия на тема &l...
Факторът "Тръмп"                          ...

Държавата срещу организираната престъпност

24.11.2008

Годишна конференция на РискМонитор, проведена в Боровец от 21 до 23 ноември 2008 г.

Обсъжда се законодателното противодействие на организираната престъпност в пет балкански държави; практическите проблеми пред отнемането на имущество от престъпна дейност; ресурсите на наказателния процес в дела срещу организираната престъпност; няколко предложения за изменение на закона за ДАНС; границите на социологията в изследването на организираната престъпност.

Стенограмата съдържа доклади и изказвания на Ива Пушкарова (Панел 2), Харис Папахаралампус, Семра Джошкунтуна, Далибор Долежал, Макъл Леви, Георги Илиев, Георги Петрунов, Веселин Вучков, Татяна Ваксберг, Красимир Шекерджиев, Стефан Попов, Момчил Методиев, Йово Николов, Рада Смедовска, Александър Кашъмов, Велизар Шаламанов, Васил Гарнизов, Иван Чалъков, Алексей Пампоров, Тихомир Безлов.

Конференцията е финансирана от Програма "Изток-Изток" на OSI - New York и от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

Пълният текст на стенограмата.

годишна конференция - 2008

Вашето мнение:
Коментари по темата: